Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
20.07.2023.

Sastanak državnog sekretara Starovića sa predsednikom Upravnog saveta međunarodnih naučnika Privredno-industrijske komore iz Nigerije Umeadijem



Državni sekretar u Ministarstvu odbrane Nemanja Starović sastao se danas sa predsednikom Upravnog saveta međunarodnih naučnika Privredno-industrijske komore iz Savezne Republike Nigerije profesorom Majklom Umeadijem.

Državni sekretar Starović zahvalio je na principijelnoj i konzistentnoj podršci Nigerije teritorijalnom integritetu i suverenitetu Republike Srbije, navodeći da naše zemlje, iako geografski udaljene, neguju tradicionalno dobre i prijateljske odnose.

U nastavku razgovora, državni sekretar Starović istakao je da postoje mogućnosti za dalji razvoj saradnje u oblasti odbrane, kao i sveukupnih bilateralnih odnosa između dve države.

Predsednik Upravnog saveta Umeadi istakao je opredeljenje Nigerije za unapređenje saradnje, koja će, kako je ocenio, znatno uticati na dalje jačanje sveukupnih bilateralnih odnosa dve prijateljske zemlje.

Na kraju sastanka, sagovornici su još jednom izrazili očekivanje da će u narednom periodu biti povećan broj bilateralnih aktivnosti što će doprineti daljem razvoju saradnje u oblasti odbrane.
photoFOTOGALERIJA