Министарство одбране Републике Србије
 
05.07.2023.

Почасна награда “Застава филму” на 51. Филмском фестивалу у Сопоту



Војнофилмски центар „Застава филм“ Управе за односе са јавношћу Министарства одбране добио је почасну Статуету слободе на 51. Филмском фестивалу у Сопоту за допринос српској и југословенској кинематографији, а поводом 75 година постојања.

Уметнички директор фестивала Александар Аврамовић уручио је директору Војнофилмског центра „Застава филм“  пуковнику Горану Иконићу почасну Статуету слободе и том приликом  истакао да је Застава филм уметнички "ореол" добила неговањем документарног, дугометражног играног филма и бројних серија.

Пуковник Иконић захвалио је свима који су препознали значај рада "Застава филма" и нагласио да поред многобројних освојених награда Статуета слободе има посебно место.

Уочи церемоније отварања фестивала, у Центру за културу отворена је и изложба “75 година Војнофилмског центра „Застава филм” која приказује сажету ретроспективу седам и по деценија рада ове филмске куће.

Почасна Статуета слободе уручена је и сценаристи и редитељу Ђорђу Кадијевићу за животно дело, а фестивалска публика биће у прилици да током трајања фестивала види и документарни филм Војнофилмског центра “Офлаг” у коме Ђорђе Кадијевић прича о судбини свог оца логораша који је 1942. године одведен у немачки логор.
photoФОТОГАЛЕРИЈА
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА
05.07.2023
mp4 (244,63 MB)
51. Филмски фестивал у Сопоту