Министарство одбране Републике Србије
 
28.06.2023.

Састанак државног секретара Старовића са амбасадором Републике Италије Горијем



Државни секретар у Министарству одбране Немања Старовић састао се данас са амбасадором Републике Италије Луком Горијем.

Државни секретар Старовић истакао је да су билатерални односи Србије и Италије развијени, динамични и без отворених питања те изразио уверење да ће предстојећа званична посета потпредседника Владе и министра одбране Милоша Вучевића Италији, на позив министра одбране Гвидоа Крозетоа, допринети њиховом даљем јачању.

Сарадња Србије и Италије у области одбране, како је нагласио државни секретар Старовић, је интензивна и квантитативно унапређена у областима од обостраног интереса. Он је рекао да је у претходном периоду реализован велики број активности билатералне војне сарадње, међу којима су најзначајније посета министра одбране Италије нашој земљи и узајамне посете начелника генералштабова.
 
Амбасадор Гори захвалио је државном секретару Старовићу на данашњем пријему и прилици да разговарају о предстојећој посети министра Вучевића Италији, као и о сарадњи између две земље, укључујући и сарадњу у области одбране. Он је изразио очекивање да ће се наставити са унапређењем укупних односа двеју земаља.
photoФОТОГАЛЕРИЈА
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА
28.06.2023
mp4 (49,55 MB)
Састанак