Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
28.06.2023.

Sastanak državnog sekretara Starovića sa ambasadorom Republike Italije Gorijem



Državni sekretar u Ministarstvu odbrane Nemanja Starović sastao se danas sa ambasadorom Republike Italije Lukom Gorijem.

Državni sekretar Starović istakao je da su bilateralni odnosi Srbije i Italije razvijeni, dinamični i bez otvorenih pitanja te izrazio uverenje da će predstojeća zvanična poseta potpredsednika Vlade i ministra odbrane Miloša Vučevića Italiji, na poziv ministra odbrane Gvidoa Krozetoa, doprineti njihovom daljem jačanju.

Saradnja Srbije i Italije u oblasti odbrane, kako je naglasio državni sekretar Starović, je intenzivna i kvantitativno unapređena u oblastima od obostranog interesa. On je rekao da je u prethodnom periodu realizovan veliki broj aktivnosti bilateralne vojne saradnje, među kojima su najznačajnije poseta ministra odbrane Italije našoj zemlji i uzajamne posete načelnika generalštabova.
 
Ambasador Gori zahvalio je državnom sekretaru Staroviću na današnjem prijemu i prilici da razgovaraju o predstojećoj poseti ministra Vučevića Italiji, kao i o saradnji između dve zemlje, uključujući i saradnju u oblasti odbrane. On je izrazio očekivanje da će se nastaviti sa unapređenjem ukupnih odnosa dveju zemalja.
photoFOTOGALERIJA
videoVIDEOGALERIJA
28.06.2023
mp4 (49,55 MB)
Sastanak