Министарство одбране Републике Србије
 
11.06.2023.

Министарство одбране расписало конкурс за доделу ученичких стипендијaМинистарство одбране и Војска Србије расписали су конкурс за доделу 71 ученичке стипендије за школску 2023/24. годину. Могућност да се пријаве на конкурс имају дечаци и девојчице који уписују трећу и четврту годину средњих школа чији је оснивач Република Србија, аутономна покрајина или локална самоуправа. 
Могућност да обезбеде финансијску подршку у износу од 30.000 до 35.000 динара на месечном нивоу, која се исплаћује у десет једнаких рата до 15. у месецу за претходни месец, имају ученици средњих школа који стално (за сваку школску годину посебно) постижу најмање врлодобар успех у учењу и одличан успех у владању.

Војска Србије стипендије нуди ученицима четврте године средњих школа саобраћајног и електротехничког смера, док Управа за војно здравство Министарства одбране нуди стипендије за трећу и четврту годину медицинских школа. 
Након завршетка средње школе, војни стипендисти биће примљени у радни однос у својству подофицира или цивилног лица у Београду, Зуцама, Батајници, Јакову, Панчеву, Младеновцу или Крагујевцу, што је за сваку стипендију унапред назначено.

Рок за пријављивање на конкурс је до 29. септембра 2023. године. 

Детаљи услова конкурса доступни су на следећем линку: https://www.mod.gov.rs/cir/20134/konkurs-za-dodelu-ucenickih-stipendija-za-skolsku-2023-2024-godinu201
photoФОТОГАЛЕРИЈА