Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
11.06.2023.

Ministarstvo odbrane raspisalo konkurs za dodelu učeničkih stipendijaMinistarstvo odbrane i Vojska Srbije raspisali su konkurs za dodelu 71 učeničke stipendije za školsku 2023/24. godinu. Mogućnost da se prijave na konkurs imaju dečaci i devojčice koji upisuju treću i četvrtu godinu srednjih škola čiji je osnivač Republika Srbija, autonomna pokrajina ili lokalna samouprava. 
Mogućnost da obezbede finansijsku podršku u iznosu od 30.000 do 35.000 dinara na mesečnom nivou, koja se isplaćuje u deset jednakih rata do 15. u mesecu za prethodni mesec, imaju učenici srednjih škola koji stalno (za svaku školsku godinu posebno) postižu najmanje vrlodobar uspeh u učenju i odličan uspeh u vladanju.

Vojska Srbije stipendije nudi učenicima četvrte godine srednjih škola saobraćajnog i elektrotehničkog smera, dok Uprava za vojno zdravstvo Ministarstva odbrane nudi stipendije za treću i četvrtu godinu medicinskih škola. 
Nakon završetka srednje škole, vojni stipendisti biće primljeni u radni odnos u svojstvu podoficira ili civilnog lica u Beogradu, Zucama, Batajnici, Jakovu, Pančevu, Mladenovcu ili Kragujevcu, što je za svaku stipendiju unapred naznačeno.

Rok za prijavljivanje na konkurs je do 29. septembra 2023. godine. 

Detalji uslova konkursa dostupni su na sledećem linku: https://www.mod.gov.rs/cir/20134/konkurs-za-dodelu-ucenickih-stipendija-za-skolsku-2023-2024-godinu201
photoFOTOGALERIJA