Министарство одбране Републике Србије
 
07.06.2023.

Састанак државног секретара Старовића са одлазећом амбасадорком Велике Британије



Државни секретар у Министарству одбране Немања Старовић примио је данас у опроштајну посету амбасадорку Уједињеног Краљевства Велике Британије и Северне Ирске Шан Кристину Маклеод.

Државни секретар Старовић захвалио је амбасадорки Маклеод на личном труду и ангажовању на унапређењу укупних билатералних односа, чији је најразвијенији део управо сарадња у области одбране.

Он је истакао да Министарство одбране Републике Србије веома цени активни приступ и значајан допринос који је амбасадорка Маклеод пружила у циљу интензивирања билатералне војне сарадње и изразио задовољство због тога што смо заједничким напорима успели да реализујемо велики број значајних активности током њеног мандата.

Током данашњег састанка, државни секретар Старовић указао је на опредељење наше стране да се у наредном периоду настави са реализацијом дијалога на високом нивоу, као и реализацијом активности у тежишним областима сарадње.

На крају данашњег састанка, државни секретар Старовић пожелео је амбасадорки Маклеод пуно успеха на професионалном плану и изразио уверење да ће билатерални односи наставити да се развијају у складу за заједничким интересима.

Амбасадорка Маклеод сагласила се са оценом о интензитету политичког дијалога и постављеним темељима за даљи развој укупних билатералних односа.

Истичући да је сусретима на високом нивоу изграђена стабилна основа за унапређење сарадње у свим областима, амбасадорка Маклеод је указала на интерес британске стране за продубљивање билатералне војне сарадње, за шта постоје потенцијали.
photoФОТОГАЛЕРИЈА