Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
07.06.2023.

Sastanak državnog sekretara Starovića sa odlazećom ambasadorkom Velike Britanije



Državni sekretar u Ministarstvu odbrane Nemanja Starović primio je danas u oproštajnu posetu ambasadorku Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Severne Irske Šan Kristinu Makleod.

Državni sekretar Starović zahvalio je ambasadorki Makleod na ličnom trudu i angažovanju na unapređenju ukupnih bilateralnih odnosa, čiji je najrazvijeniji deo upravo saradnja u oblasti odbrane.

On je istakao da Ministarstvo odbrane Republike Srbije veoma ceni aktivni pristup i značajan doprinos koji je ambasadorka Makleod pružila u cilju intenziviranja bilateralne vojne saradnje i izrazio zadovoljstvo zbog toga što smo zajedničkim naporima uspeli da realizujemo veliki broj značajnih aktivnosti tokom njenog mandata.

Tokom današnjeg sastanka, državni sekretar Starović ukazao je na opredeljenje naše strane da se u narednom periodu nastavi sa realizacijom dijaloga na visokom nivou, kao i realizacijom aktivnosti u težišnim oblastima saradnje.

Na kraju današnjeg sastanka, državni sekretar Starović poželeo je ambasadorki Makleod puno uspeha na profesionalnom planu i izrazio uverenje da će bilateralni odnosi nastaviti da se razvijaju u skladu za zajedničkim interesima.

Ambasadorka Makleod saglasila se sa ocenom o intenzitetu političkog dijaloga i postavljenim temeljima za dalji razvoj ukupnih bilateralnih odnosa.

Ističući da je susretima na visokom nivou izgrađena stabilna osnova za unapređenje saradnje u svim oblastima, ambasadorka Makleod je ukazala na interes britanske strane za produbljivanje bilateralne vojne saradnje, za šta postoje potencijali.
photoFOTOGALERIJA