Министарство одбране Републике Србије
 
07.06.2023.

Посета делегације Министарства одбране Мађарске



Државни секретар у Министарству одбране Немања Старовић састао се данас са делегацијом Министарства одбране Мађарске на челу са замеником државног секретара за политику одбране Ласлом Хајником.

Државни секретар Старовић истакао је да су односи Србије и Мађарске на историјски највишем нивоу које карактерише интензиван политички међусобни дијалог. Он је захвалио државном секретару Хајнику на снажној подршци Мађарске европским интеграцијама Србије у Европску унију.

Делегацију је примио и помоћник министра за политику одбране Предраг Бандић. Том приликом, пренео је да је сарадња у области одбране са Мађарском веома садржајна, са тенденцијом константног развоја, у областима од обостраног значаја. Помоћник министра Бандић посебно је истакао значај предметне посете, у контексту припрема за предстојећи министарски сусрет, који ће се реализовати током наредне Заједничке седнице Владе Републике Србије и Владе Мађарске.

Обе стране су потврдиле опредељење за даљим развојем и јачањем заједничких односа у области одбране. На састанку је усаглашен текст Нацрта Споразума између Владе Републике Србије и Републике Мађарске о унапређеној стратешкој сарадњи у области одбране.
photoФОТОГАЛЕРИЈА