Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
07.06.2023.

Poseta delegacije Ministarstva odbrane Mađarske



Državni sekretar u Ministarstvu odbrane Nemanja Starović sastao se danas sa delegacijom Ministarstva odbrane Mađarske na čelu sa zamenikom državnog sekretara za politiku odbrane Laslom Hajnikom.

Državni sekretar Starović istakao je da su odnosi Srbije i Mađarske na istorijski najvišem nivou koje karakteriše intenzivan politički međusobni dijalog. On je zahvalio državnom sekretaru Hajniku na snažnoj podršci Mađarske evropskim integracijama Srbije u Evropsku uniju.

Delegaciju je primio i pomoćnik ministra za politiku odbrane Predrag Bandić. Tom prilikom, preneo je da je saradnja u oblasti odbrane sa Mađarskom veoma sadržajna, sa tendencijom konstantnog razvoja, u oblastima od obostranog značaja. Pomoćnik ministra Bandić posebno je istakao značaj predmetne posete, u kontekstu priprema za predstojeći ministarski susret, koji će se realizovati tokom naredne Zajedničke sednice Vlade Republike Srbije i Vlade Mađarske.

Obe strane su potvrdile opredeljenje za daljim razvojem i jačanjem zajedničkih odnosa u oblasti odbrane. Na sastanku je usaglašen tekst Nacrta Sporazuma između Vlade Republike Srbije i Republike Mađarske o unapređenoj strateškoj saradnji u oblasti odbrane.
photoFOTOGALERIJA