Министарство одбране Републике Србије
 
21.04.2023.

Билатерални сусрети државне делегације у Вашингтону



У оквиру посете делегације Републике Србије Вашингтону, коју предводи државни секретар у Министарству одбране Немања Старовић, ради учешћа на 18. НАТО Конференцији о оружју за масовно уништавање (ОМУ), контроли наоружања, разоружању и неширењу (непролиферацији) ОМУ, одржан је низ билатералних састанака са представницима Стејт департмента и Министарства одбране Сједињених Америчких Држава.

Састанци су одржани са замеником помоћника секретара Бироа за европске и евроазијске послове Стејт департмента Габријелом Ескобаром и заменицом помоћника државног секретара САД за Европу Миром Резник, као и са представником Министарства одбране САД  Спенсером Бојером, замеником помоћника секретара одбране САД за Европу и НАТО. Поред именованих састанак је одржан и са замеником помоћника генералног секретара НАТО за политичка питања и безбедносну политику Хавијером Коломином.

У оквиру посете реализован је и радни ручак са представницима Америчко - централноевропске пословне асоцијације (ACEBA).

Током састанака, разговарано је и о унапређењу билатералне сарадње у области одбране и политичко-безбедносној ситуацији у региону Западног Балкана са посебним нагласком на питањима у вези са Аутономном покрајином Косово и Метохија.
photoФОТОГАЛЕРИЈА