Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
21.04.2023.

Bilateralni susreti državne delegacije u Vašingtonu



U okviru posete delegacije Republike Srbije Vašingtonu, koju predvodi državni sekretar u Ministarstvu odbrane Nemanja Starović, radi učešća na 18. NATO Konferenciji o oružju za masovno uništavanje (OMU), kontroli naoružanja, razoružanju i neširenju (neproliferaciji) OMU, održan je niz bilateralnih sastanaka sa predstavnicima Stejt departmenta i Ministarstva odbrane Sjedinjenih Američkih Država.

Sastanci su održani sa zamenikom pomoćnika sekretara Biroa za evropske i evroazijske poslove Stejt departmenta Gabrijelom Eskobarom i zamenicom pomoćnika državnog sekretara SAD za Evropu Mirom Reznik, kao i sa predstavnikom Ministarstva odbrane SAD  Spenserom Bojerom, zamenikom pomoćnika sekretara odbrane SAD za Evropu i NATO. Pored imenovanih sastanak je održan i sa zamenikom pomoćnika generalnog sekretara NATO za politička pitanja i bezbednosnu politiku Havijerom Kolominom.

U okviru posete realizovan je i radni ručak sa predstavnicima Američko - centralnoevropske poslovne asocijacije (ACEBA).

Tokom sastanaka, razgovarano je i o unapređenju bilateralne saradnje u oblasti odbrane i političko-bezbednosnoj situaciji u regionu Zapadnog Balkana sa posebnim naglaskom na pitanjima u vezi sa Autonomnom pokrajinom Kosovo i Metohija.
photoFOTOGALERIJA