Министарство одбране Републике Србије
 
21.04.2023.

Учешће државног секретара Старовића на 18. НАТО конференцији о оружју за масовно уништавање, контроли наоружања, разоружању и неширењу ОМУ



Делегација Републике Србије, коју предводи државни секретар у Министарству одбране Немања Старовић, учествује на 18. НАТО конференцији о оружју за масовно уништавање (ОМУ), контроли наоружања, разоружању и неширењу (непролиферацији) ОМУ која се одржава у Вашингтону.

Тема овогодишње Конференције је „Јачање архитектуре контроле наоружања, разоружања и неширења оружја у еволуирајућем безбедносном окружењу“.

Током Конференције говориће се о геополитичким утицајима на процес контроле оружја за масовно уништење (ОМУ), као и о успостављеним институционалним механизмима спречавања ширења ОМУ на глобалном плану, а предмет дискусија су и важећи споразуми, којима се ограничавају нуклеарни, хемијски и биолошки капацитети наоружања.

Осим припадника Министарства одбране на активности учествује и амбасадорка Дијана Иванчић, помоћник министра спољних послова за безбедносну политику.