Министарство одбране Републике Србије
 
13.04.2023.

Састанак помоћника министра Бандића са делегацијом Савезног министарства одбране Аустрије



Помоћник министра за политику одбране Предраг Бандић састао се са генералним секретаром и директором Дирекције за безбедносну политику Савезног министарства одбране Републике Аустрије др Арнолдом Камелом у оквиру билатералних консултација између Републике Србије и Републике Аустрије у Београду.

Током састанка, обе стране су се сагласиле да се сарадња у области одбране између две земље развија у обостраном интересу и да прати јачање свеукупних односа две државе. На састанку је потврђено и унапређење војнообразовне сарадње, војно-војне, војно-медицинске и сарадње под окриљем „Грац/Кремс” формата.

Такође, приликом разговора сагледана је безбедносна ситуација у региону и истакнут је значај „Грац/Кремс” формата, као перспективне платформе за сарадњу министарстава одбране и оружаних снага региона, која промовише дијалог као основни механизам за превазилажење разлика у ставовима и перцепцији безбедносних ризика.

Генерални секретар др Камел одржао је предавање полазницима Високих студија безбедности и одбране у Школи националне одбране „Војвода Радомир Путник“ Универзитета одбране.

Делегација Аустрије обишла је Војномедицинску академију, ради сагледавања могућности и дефинисања темеља за даљу сарадњу у области војног здравства.
photoФОТОГАЛЕРИЈА