Министарство одбране Републике Србије
 
07.04.2023.

Завршен Основни курс стратегијског планирања одбране



Начелник Управе за стратегијско планирање Сектора за политику одбране пуковник Славен Вујић уручио је данас уверења о успешно завршеном Основном курсу стратегијског планирања одбране полазницима из Генералштаба Војске Србије и Команде за обуку.

Пуковник Вујић, том приликом, истакао је висок степен разумевања тематике и залагања који су показали сви полазници курса. Они су били у прилици да стекну основна знања за учествовање у процесу стратегијског планирања одбране, који се односи на припрему основних стратегијских докумената и докумената планирања развоја са тежиштем на процени стратегијског окружења, процени изазова, ризика и претњи, формулисању потребних способности и утврђивању разлике између потребних и постојећих способности система одбране, утврђивању потреба и мера по чиниоцима способности, као и опису, вредновању и рангирању опција развоја систем одбране.

Курс је реализован у Управи за стратегијско планирање Сектора за политику одбране уз ангажовање предавача из Управе за стратегијско планирање Сектора за политику одбране, Војне академије и Школе националне одбране „Војвода Радомир Путник”.
photoФОТОГАЛЕРИЈА