Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
07.04.2023.

Završen Osnovni kurs strategijskog planiranja odbrane



Načelnik Uprave za strategijsko planiranje Sektora za politiku odbrane pukovnik Slaven Vujić uručio je danas uverenja o uspešno završenom Osnovnom kursu strategijskog planiranja odbrane polaznicima iz Generalštaba Vojske Srbije i Komande za obuku.

Pukovnik Vujić, tom prilikom, istakao je visok stepen razumevanja tematike i zalaganja koji su pokazali svi polaznici kursa. Oni su bili u prilici da steknu osnovna znanja za učestvovanje u procesu strategijskog planiranja odbrane, koji se odnosi na pripremu osnovnih strategijskih dokumenata i dokumenata planiranja razvoja sa težištem na proceni strategijskog okruženja, proceni izazova, rizika i pretnji, formulisanju potrebnih sposobnosti i utvrđivanju razlike između potrebnih i postojećih sposobnosti sistema odbrane, utvrđivanju potreba i mera po činiocima sposobnosti, kao i opisu, vrednovanju i rangiranju opcija razvoja sistem odbrane.

Kurs je realizovan u Upravi za strategijsko planiranje Sektora za politiku odbrane uz angažovanje predavača iz Uprave za strategijsko planiranje Sektora za politiku odbrane, Vojne akademije i Škole nacionalne odbrane „Vojvoda Radomir Putnik”.
photoFOTOGALERIJA