Министарство одбране Републике Србије
 
04.04.2023.

Састанак помоћника министра Бандића са делегацијом Министарства одбране Мађарске



Помоћник министра за политику одбране Предраг Бандић састао се данас са начелником Управе за међународну војну сарадњу пуковником Албертом Грофом који предводи делегацију Министарства одбране Мађарске.

У разговору са делегацијом која борави у Београду ради билатералних одбрамбених консултација, помоћник министра за политику одбране Предраг Бандић истакао је да је за одржавање и даље јачање билатералних односа неопходна посвећеност и добра воља.

У наставку сусрета, начелник Управе за међународну војну сарадњу пуковник Небојша Свјетлица је у оквиру билатералних консултација и штабних разговора између Србије и Мађарске потврдио да је сарадња у области одбране са Мађарском веома садржајна, са тенденцијом константног развоја, у областима од обостраног значаја. Том приликом, потврђено је опредељење два система одбране за даљи развој и јачање односа у домену одбране, првенствено у области војно-војне и војнотехничке сарадње.

Пуковник Свјетлица нагласио је да у овим веома изазовним временима за европску и глобалну безбедност, подршка и сарадња Србије и Мађарске је од изузетног значаја за нашу земљу и доприноси очувању мира и стабилности у региону, као и да представља пример за развијање и неговање искреног пријатељства.

Пуковник Гроф сагласио се са оценом да је сарадња у области одбране између две земље веома развијена. Он је рекао да очекује да ће се у наредном периоду повећати број активности и захвалио се на пријатељском дочеку истакавши да је то још један показатељ искрених односа између две земље.

Као потврда добре међусобне сарадње у области одбране, на нивоу управа за међународну војну сарадњу, потписан је План билатералне војне сарадње између Србије и Мађарске за 2023. годину.
photoФОТОГАЛЕРИЈА