Министарство одбране Републике Србије
 
22.03.2023.

Провера јединице за интервенцију из састава Команде за обуку



Јединица за интервенцију ка угроженим објектима из састава Команде за обуку реализовала је, на полигону „Пескови“ код Пожаревца, тактичку вежбу са бојевим гађањем.

Вежба је изведена са циљем провере тактичке и ватрене оспособљености овог састава за хитно реаговање у случају напада на издвојени војни објекат.

Припадници јединице су током вежбовних активности прво реализовали марш под пуном ратном опремом, да би затим на тактичком полигону решавали разноврсне задатке и извршили бојева гађања из пешадијског наоружања.

Дејствовано је из аутоматских и снајперских пушака, пушкомитраљеза и ручних ракетних бацача, а успех ватре и приказани тактички рад говоре да је јединица за интервенцију спремна да у случају потребе брзо и ефикасно реагује на сваки облик угрожавања војне имовине и објеката.

Тактичке вежбе са бојевим гађањима представљају важан облик практичне обуке у Војсци Србије, током којих вежбајући састави, у реалним сценаријима борбених ситуација, демонстрирају способности у примени стандардизованих процедура које су кроз обуку усвојили. Њиховом реализацијом унапређују се способности команди и јединица за извршавање додељених мисија и задатака.
photoФОТОГАЛЕРИЈА