Министарство одбране Републике Србије
 
21.03.2023.

Начелник Генералштаба са командантом КФОР



Начелник Генералштаба Војске Србије генерал Милан Мојсиловић примио је данас команданта Кфора генерал-мајора Анђела Микелеа Ристучу, са којим је разговарао о безбедносној ситуацији на Косову и Метохији.

Реч је о редовном састанку на високом нивоу, који се реализују са циљем одржавања директних канала комуникације и стварања предуслова за ефикасну сарадњу Војске Србије и Кфора на изградњи сигурног и безбедног окружења на Косову и Метохији и у захвату административне линије.

На састанку је било речи и о заједничким активностима које се предузимају за непрекидно праћење ситуације на терену и ефикасан одговор на евентуалне покушаје угрожавања безбедности, пре свега неалбанског становништва.

У разговору је истакнут значај контаката на свим нивоима између Војске Србије и међународних снага у нашој јужној покрајини, које су, како је то генерал Мојсиловић и овога пута истакао, у складу са Резолуцијом 1244 Савета безбедности Уједињених нација дужне да заштите Србе и српско национално, културно-историјско и верско наслеђе на простору Косова и Метохије.