Министарство одбране Републике Србије
 
21.03.2023.

Састанак државног секретара Старовића са делегацијом Европске команде ОС САД



Државни секретар у Министарству одбране Немања Старовић примио је данас чланове делегације Европске команде Оружаних снага САД политичког саветника у Европској команди амбасадорку Кејт Мери Бернс и директора за стратегију, планове и политику Европске команде генерал-мајора Данијела Ласику.

Састанак је представљао одличну платформу за разговоре о даљем унапређењу сарадње између Министарства одбране Републике Србије и Европске команде ОС САД, као носиоца сарадње у области одбране између две земље.

Државни секретар Старовић указао је на разноврсност сарадње која се остварује са ОС САД и да се поред Европске команде сарадња остварује и са Националном гардом Охаја, а у области војног образовања и са Европским центром за безбедносне студије „Џорџ  К. Маршал“ из Савезне Републике Немачке.


Представници Европске команде су истакли задовољство због реализованих састанака са представницима Министарства одбране и Војске Србије и истакли наду да ће у наредном периоду доћи до проширења сарадње у области одбране између две државе.
photoФОТОГАЛЕРИЈА