Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
21.03.2023.

Sastanak državnog sekretara Starovića sa delegacijom Evropske komande OS SAD



Državni sekretar u Ministarstvu odbrane Nemanja Starović primio je danas članove delegacije Evropske komande Oružanih snaga SAD političkog savetnika u Evropskoj komandi ambasadorku Kejt Meri Berns i direktora za strategiju, planove i politiku Evropske komande general-majora Danijela Lasiku.

Sastanak je predstavljao odličnu platformu za razgovore o daljem unapređenju saradnje između Ministarstva odbrane Republike Srbije i Evropske komande OS SAD, kao nosioca saradnje u oblasti odbrane između dve zemlje.

Državni sekretar Starović ukazao je na raznovrsnost saradnje koja se ostvaruje sa OS SAD i da se pored Evropske komande saradnja ostvaruje i sa Nacionalnom gardom Ohaja, a u oblasti vojnog obrazovanja i sa Evropskim centrom za bezbednosne studije „Džordž  K. Maršal“ iz Savezne Republike Nemačke.


Predstavnici Evropske komande su istakli zadovoljstvo zbog realizovanih sastanaka sa predstavnicima Ministarstva odbrane i Vojske Srbije i istakli nadu da će u narednom periodu doći do proširenja saradnje u oblasti odbrane između dve države.
photoFOTOGALERIJA