Министарство одбране Републике Србије
 
21.03.2023.

Састанак министара одбране Србије и Кипра на „Шуман форуму“



Потпредседник Владе и министар одбране Милош Вучевић састао се данас у оквиру „Шуман форума“ у Бриселу са министром одбране Републике Кипар Михалисом Јоргаласом. 

На почетку састанка, министар Вучевић честитао је свом колеги избор на функцију министра одбране Кипра, уз жеље да ће дати пун допринос унапређењу сарадње у области одбране и свеукупних односа две земље.

Министар одбране Србије захвалио је на континуираној подршци Кипра у очувању територијалног интегритета и суверенитета Републике Србије и нагласио да наша земља подржава изналажење свеобухватног решења кипарског питања, у складу с релевантним резолуцијама Уједињених нација. 

Он је додао и да ће припадници Министарства одбране и Војске Србије ангажовани у мултинационалној операцији УН на Кипру (UNFICYP) настојати да и у наредном периоду својим професионализмом, преданошћу и залагањем оправдају указано поверење и да ће наставити да дају допринос испуњавању мандата наведене мисије.

Министри Вучевић и Јоргалас сагласили су се да је сарадња у области одбране добра и да је карактерише квалитативан напредак, имајући у виду ниво реализованих сусрета и разговора на високом нивоу, као и реализоване активности у домену војно-војне и војноекономске сарадње.

На састанку је истакнуто да су билатерални односи две земље традиционално добри и пријатељски, неоптерећени отвореним питањима и засновани на међусобном уважавању и сарадњи. Такође, изражено је уверење да ће и у наредном периоду, кроз заједничке активности и сарадњу, бити потврђено већ доказано пријатељство два народа и две војске.
photoФОТОГАЛЕРИЈА
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА
21.03.2023
mp4 (19,41 MB)
Састанак