Министарство одбране Републике Србије
 
20.02.2023.

Билатералне одбрамбене консултације са Републиком Италијом



Делегација Министарства одбране Србије предвођена начелником Управе за међународну војну сарадњу пуковником Небојшом Свјетлицом, боравила је у званичној посети Републици Италији, ради реализације 16. билатералних одбрамбених консултација између Министарства одбране Србије и Генералштаба Оружаних снага Италије.

Пуковник Свјетлица и заменик начелника Управе за међународну сарадњу Генералштаба Оружаних снага Италије пуковник Матео Зулиани сагласили су се да је пракса одржавања билатералних разговора одлична могућност да се у непосредном контакту анализира напредак сарадње у области одбране и размотре модалитети за њено унапређење. Такође, констатовано је да су 16. по реду билатерални разговори потврда да је несумњиво препознат њихов значај за одређивање даљих праваца односа два министарства и оружаних снага.

Обе стране исказале су задовољство достигнутим нивоом сарадње и сагласиле су се да је наставак и унапређење сарадње у свим областима од обостраног интереса.

На крају разговора усаглашен је и потписан План билатералне војне сарадње за 2023. годину, који отвара могућност за њено даље квалитативно унапређење.
 
photoФОТОГАЛЕРИЈА