Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
20.02.2023.

Bilateralne odbrambene konsultacije sa Republikom Italijom



Delegacija Ministarstva odbrane Srbije predvođena načelnikom Uprave za međunarodnu vojnu saradnju pukovnikom Nebojšom Svjetlicom, boravila je u zvaničnoj poseti Republici Italiji, radi realizacije 16. bilateralnih odbrambenih konsultacija između Ministarstva odbrane Srbije i Generalštaba Oružanih snaga Italije.

Pukovnik Svjetlica i zamenik načelnika Uprave za međunarodnu saradnju Generalštaba Oružanih snaga Italije pukovnik Mateo Zuliani saglasili su se da je praksa održavanja bilateralnih razgovora odlična mogućnost da se u neposrednom kontaktu analizira napredak saradnje u oblasti odbrane i razmotre modaliteti za njeno unapređenje. Takođe, konstatovano je da su 16. po redu bilateralni razgovori potvrda da je nesumnjivo prepoznat njihov značaj za određivanje daljih pravaca odnosa dva ministarstva i oružanih snaga.

Obe strane iskazale su zadovoljstvo dostignutim nivoom saradnje i saglasile su se da je nastavak i unapređenje saradnje u svim oblastima od obostranog interesa.

Na kraju razgovora usaglašen je i potpisan Plan bilateralne vojne saradnje za 2023. godinu, koji otvara mogućnost za njeno dalje kvalitativno unapređenje.
 
photoFOTOGALERIJA