Министарство одбране Републике Србије
 
12.12.2022.

Информисање страних војних представника



Информисање страних војних представника о питањима из надлежности Сектора за политику одбране реализовано је у Дому Војске Србије у Београду.

Помоћник министра за политику одбране Предраг Бандић, као домаћин активности, упознао је стране војне представнике са актуелном политичко-безбедносном ситуацијом у региону, са посебним освртом на последње неодговорне потезе привремених институција у Приштини који прете да додатно дестабилизују регион и угрозе мир и безбедност.

Он је потврдио чврсту опредељеност Србије за војну неутралност, решавање проблема мирним путем и јачање регионалне безбедности. Бандић је оценио да је реализација активности међународне војне сарадње у претходном периоду позитивно утицала на укупне односе са међународним организацијама и државама са којима развијамо партнерске и пријатељске односе. Он је истакао да постоји простор за даље интензивирање сарадње у одређеним областима и задржавање позитивног тренда унапређења односа у области одбране.

Начелник Управе за међународну војну сарадњу пуковник Небојша Свјетлица током излагања је захвалио на доброј комуникацији, професионалном односу и доприносу који су страни војни представници имали приликом организације и реализације активности међународне сарадње. Он је указао на позитиван тренд реализације активности из годишњег плана сарадње са страним војним представницима и истакао опредељење наше стране да ниво реализације у наредној години буде још виши.

Доајен војно-дипломатског кора у Србији пуковник Иван Березовски је захвалио у име свих изасланика на организацији информисања и других активности у претходном периоду, као и на доброј комуникацији и сарадњи Министарства одбране и Војске Србије са страним војним представницима.
photoФОТОГАЛЕРИЈА
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА
12.12.2022
mp4 (74,64 MB)
Информисање