Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
12.12.2022.

Informisanje stranih vojnih predstavnika



Informisanje stranih vojnih predstavnika o pitanjima iz nadležnosti Sektora za politiku odbrane realizovano je u Domu Vojske Srbije u Beogradu.

Pomoćnik ministra za politiku odbrane Predrag Bandić, kao domaćin aktivnosti, upoznao je strane vojne predstavnike sa aktuelnom političko-bezbednosnom situacijom u regionu, sa posebnim osvrtom na poslednje neodgovorne poteze privremenih institucija u Prištini koji prete da dodatno destabilizuju region i ugroze mir i bezbednost.

On je potvrdio čvrstu opredeljenost Srbije za vojnu neutralnost, rešavanje problema mirnim putem i jačanje regionalne bezbednosti. Bandić je ocenio da je realizacija aktivnosti međunarodne vojne saradnje u prethodnom periodu pozitivno uticala na ukupne odnose sa međunarodnim organizacijama i državama sa kojima razvijamo partnerske i prijateljske odnose. On je istakao da postoji prostor za dalje intenziviranje saradnje u određenim oblastima i zadržavanje pozitivnog trenda unapređenja odnosa u oblasti odbrane.

Načelnik Uprave za međunarodnu vojnu saradnju pukovnik Nebojša Svjetlica tokom izlaganja je zahvalio na dobroj komunikaciji, profesionalnom odnosu i doprinosu koji su strani vojni predstavnici imali prilikom organizacije i realizacije aktivnosti međunarodne saradnje. On je ukazao na pozitivan trend realizacije aktivnosti iz godišnjeg plana saradnje sa stranim vojnim predstavnicima i istakao opredeljenje naše strane da nivo realizacije u narednoj godini bude još viši.

Doajen vojno-diplomatskog kora u Srbiji pukovnik Ivan Berezovski je zahvalio u ime svih izaslanika na organizaciji informisanja i drugih aktivnosti u prethodnom periodu, kao i na dobroj komunikaciji i saradnji Ministarstva odbrane i Vojske Srbije sa stranim vojnim predstavnicima.
photoFOTOGALERIJA
videoVIDEOGALERIJA
12.12.2022
mp4 (74,64 MB)
Informisanje