Министарство одбране Републике Србије
 
06.12.2022.

Обука на системима ракетне артиљерије



На полигонима и вежбовном простору у околини Ниша у току је колективна обука припадника Мешовите артиљеријске бригаде за борбену употребу самоходног вишецевног лансера ракета 128 мм „пламен-С“.

Реч је о новом циклусу обуке на овом ракетном систему која се реализује током целе године ради очувања високог нивоа оспособљености за пружање ватрене подршке снагама Војске Србије у извођењу операција.

У овом периоду обучавања, послуге на полигону увежбавају поседање ракетног положаја, правовремено откривање циљева и извршење посредног гађања, које се примењује када не постоји оптичка видљивост циља. Обука је моделована у складу са задатим стандардима и нормама за ефикасно дејство из овог борбеног средства намењеног за остваривање снажних, изненадних и брзих ватрених удара по циљевима изузетне важности и великих размера на копну и води.

Континуираном реализацијом обуке у Мешовитој артиљеријској бригади обезбеђује се одлична оспособљеност припадника ове јединице за борбену употребу артиљеријских и ракетних система, а тиме и висок ниво борбене готовости овог састава Копнене војске.
photoФОТОГАЛЕРИЈА