Министарство одбране Републике Србије
 
29.11.2022.

Наставна посета полазника Курса за главне подофицире ГенералштабуПолазници Курса за главне подофицире, који се оспособљавају за највише дужности у линији подофицирске подршке командовању, боравили су данас у наставној посети Генералштабу Војске Србије.
Посета је реализована у оквиру предмета Руковођење и командовање и има за циљ упознавање полазника са надлежностима и задацима главног подофицира Војске Србије и штабних подофицира у команди стратегијског нивоа, као и са организацијом и функционисањем Оперативног центра система одбране.
Курс за главне подофицире представља највиши ниво каријерног усавршавања подофицира, на који се упућују најбоље и најискусније старешине који су се у досадашњој каријери доказали радом, залагањем и израженим лидерским способностима. Усавршавање траје 12 недеља, а програмом су обухваћени садржаји из области руковођења и командовања, управљања обуком, управљања ресурсима, вештине комуникације, војне психологије, права и прописа, енглеског језика и физичке обуке.
photoФОТОГАЛЕРИЈА