Министарство одбране Републике Србије
 
29.11.2022.

Обележена годишњица Битке на КадињачиДржавном церемонијом у оквиру спомен-комплекса „Кадињача“ код Ужица, данас је обележена 81. годишњица Битке на Кадињачи у којој је 29. новембра 1941. године страдало 270 бораца Радничког батаљона.
Код спомен-костурнице херојима Кадињаче венце су положили и одали почаст министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Никола Селаковић у име Владе Републике Србије, начелник Генералштаба Војске Србије генерал Милан Мојсиловић који је предводио делегацију Министарства одбране и Војске Србије, представници локалне самоуправе, СУБНОР-а и удружења за неговање традиција ослободилачких ратова Србије.
Меморијални комплекс на Кадињачи сведочи о херојским новембарским данима 1941. године када су припадници Радничког батаљона, као и борци 1. батаљона Посавског одреда и Орашке чете 2. Шумадијског одреда пружили жесток отпор далеко надмоћнијем непријатељу који је у том периоду спроводио офанзиву на ослобођену територију у историји познату као Ужичка Република.
photoФОТОГАЛЕРИЈА
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА
29.11.2022
mp4 (190,2 MB)
Полагање венаца