Министарство одбране Републике Србије
 
08.11.2022.

Обележен Дан финансијске службе



Свечаношћу у Дому Гарде на Топчидеру данас је обележен Дан финансијске службе и 78 година од њеног успостављања у Војсци Србије.
 
Успех у даљем раду присутнима је пожелела помоћник министра за буџет и финансије Катарина Павичић која се овом приликом осврнула на најзначаније задатке који су реализовани између два празника.

- Резултати које смо заједничким радом и синергијом у веома кратком периоду постигли, значајно су унапредили систем финансијског пословања и створили услове за наставак и окончање реформских процеса. Управо ти резултати нас обавезују да одговорно и професионално завршимо наведене процесе -  рекла је помоћник министра за буџет и финансије Павичић.
 
Припадницима Министарства одбране и Војске Србије који су у протеклој години показали посебно залагање у раду додељене су награде и пригодни поклони.

Дан финансијске службе обележава се 8. новембра, као сећање на датум када је 1944. године формирано Финансијско одељење при Повереништву народне одбране, које је постало руководећи орган финансијске службе за целу Народноослободилачку војску Југославије. На тај начин финансијска служба по први пут је правно конституисана као посебна служба у организацији војске.
 
photoФОТОГАЛЕРИЈА
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА
08.11.2022
mp4 (176,9 MB)
Свечаност