Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
08.11.2022.

Obeležen Dan finansijske službe



Svečanošću u Domu Garde na Topčideru danas je obeležen Dan finansijske službe i 78 godina od njenog uspostavljanja u Vojsci Srbije.
 
Uspeh u daljem radu prisutnima je poželela pomoćnik ministra za budžet i finansije Katarina Pavičić koja se ovom prilikom osvrnula na najznačanije zadatke koji su realizovani između dva praznika.

- Rezultati koje smo zajedničkim radom i sinergijom u veoma kratkom periodu postigli, značajno su unapredili sistem finansijskog poslovanja i stvorili uslove za nastavak i okončanje reformskih procesa. Upravo ti rezultati nas obavezuju da odgovorno i profesionalno završimo navedene procese -  rekla je pomoćnik ministra za budžet i finansije Pavičić.
 
Pripadnicima Ministarstva odbrane i Vojske Srbije koji su u protekloj godini pokazali posebno zalaganje u radu dodeljene su nagrade i prigodni pokloni.

Dan finansijske službe obeležava se 8. novembra, kao sećanje na datum kada je 1944. godine formirano Finansijsko odeljenje pri Povereništvu narodne odbrane, koje je postalo rukovodeći organ finansijske službe za celu Narodnooslobodilačku vojsku Jugoslavije. Na taj način finansijska služba po prvi put je pravno konstituisana kao posebna služba u organizaciji vojske.
 
photoFOTOGALERIJA
videoVIDEOGALERIJA
08.11.2022
mp4 (176,9 MB)
Svečanost