Министарство одбране Републике Србије
 
06.10.2022.

Министар Стефановић на трилатералном састанку Србије, Аустрије и Мађарске



Потпредседник Владе и министар одбране др Небојша Стефановић учествовао је данас на трилатералном састанку Србије, Аустрије и Мађарске на тему ефикасног управљања процесима миграција, којим је председавао министар финансија Синиша Мали.

Трилатерални састанак на министарском нивоу уследио је након самита Србије, Мађарске и Аустрије 3. октобра у Будимпешти, на коме су учествовали председник Србије Александар Вучић, мађарски премијер Виктор Орбан и аустријски канцелар Карл Нехамер. Тада је договорено да следећи састанак буде одржан на министарском нивоу у Београду, на коме ће бити разрађен акциони план за сарадњу три земље у спречавању илегалних миграција.

Делегације Аустрије и Мађарске на данашњем састанку у Београду предводили су савезни министар за европске и међународне послове Аустрије Александер Шаленберг и министар иностраних послова и трговине Мађарске Петер Сијарто.

Док су у делегацији Србије били и министар унутрашњих послова Александар Вулин,  министар спољних послова Никола Селаковић и директор Безбедносно-информативне агенције Братислав Гашић.
 
photoФОТОГАЛЕРИЈА
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА
06.10.2022
mp4 (41,41 MB)
Састанак