Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
06.10.2022.

Ministar Stefanović na trilateralnom sastanku Srbije, Austrije i Mađarske



Potpredsednik Vlade i ministar odbrane dr Nebojša Stefanović učestvovao je danas na trilateralnom sastanku Srbije, Austrije i Mađarske na temu efikasnog upravljanja procesima migracija, kojim je predsedavao ministar finansija Siniša Mali.

Trilateralni sastanak na ministarskom nivou usledio je nakon samita Srbije, Mađarske i Austrije 3. oktobra u Budimpešti, na kome su učestvovali predsednik Srbije Aleksandar Vučić, mađarski premijer Viktor Orban i austrijski kancelar Karl Nehamer. Tada je dogovoreno da sledeći sastanak bude održan na ministarskom nivou u Beogradu, na kome će biti razrađen akcioni plan za saradnju tri zemlje u sprečavanju ilegalnih migracija.

Delegacije Austrije i Mađarske na današnjem sastanku u Beogradu predvodili su savezni ministar za evropske i međunarodne poslove Austrije Aleksander Šalenberg i ministar inostranih poslova i trgovine Mađarske Peter Sijarto.

Dok su u delegaciji Srbije bili i ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin,  ministar spoljnih poslova Nikola Selaković i direktor Bezbednosno-informativne agencije Bratislav Gašić.
 
photoFOTOGALERIJA
videoVIDEOGALERIJA
06.10.2022
mp4 (41,41 MB)
Sastanak