Министарство одбране Републике Србије
 
05.10.2022.

Обилазак јединице Централне логистичке базе



Начелник Генералштаба Војске Србије генерал Милан Мојсиловић обишао је данас јединицу Централне логистичке базе у Пожеги намењену за складиштење покретних ствари за потребе Министарства одбране и Војске Србије.

Генерал Мојсиловић је током обиласка сагледао капацитете за складиштење основних и електроенергетских средстава, резервних делова и алата, и уверио се у високу оспособљеност професионалног састава за реализацију задатака на пријему материјалних средстава из производње и са тржишта, дистрибуцији и попуни крајњих корисника у систему одбране.

Изражавајући задовољство затеченим стањем и односом старешина, војника и цивилних лица према повереној имовини, начелник Генералштаба је истакао да ће Војска Србије наставити са даљим унапређењем услова за чување и одржавање трупних и вантрупних резерви у свим јединицама Централне логистичке базе, што је од великог значаја за несметано функционисање Војске Србије у целини.

У пратњи начелника Генералштаба Војске Србије током данашњег обиласка су били начелник Управе за логистику (Ј-4) Генералштаба генерал-мајор Срђан Петковић и командант Централне логистичке базе бригадни генерал Саша Петровић.
photoФОТОГАЛЕРИЈА