Министарство одбране Републике Србије
 
23.09.2022.

Припадници Министарства одбране и Војске Србије на 11. Међународном сајму спорта



Припадници Министарства одбране и Војске Србије, кадети Војне академије и ученици средњих војних школа на 11. Међународном сајму спорта, који се од 23. до 25. септембра одржава на спортским теренима на Ади Циганлији, промовишу војни позив, војне школске установе и спорт у војсци.

Првог дана сајма, штанд Министарства одбране и Војске Србије привукао је пажњу бројних посетилаца који су из прве руке могли да сазнају услове за упис у војне школе и могућности за пријављивање за добровољно служење војног рока. Такође, заинтересовани грађани могли су да се упознају са успесима које су остварили војни спортисти на домаћим и иностраним такмичењима, као и са тим колико се пажње придаје физичкој обуци и спорту у Војсци Србије.

Штанд МО и ВС посетили су и врхунски војни спортисти - олимпијци припадници Спортске јединице џудиста Александар Кукољ и стрелац Димитрије Гргић, који су том приликом разговарали са младићима и девојкама о постигнутим успесима.

Овогодишњи сајам спорта под слоганом „Снови победника“ традиционално организује  Спортски савез Србије под покровитељством Министарства за омладину и спорт. Улаз на манифестацију је бесплатан, а посетиоци ће имати прилику да се опробају у многим спортским активностима, али и да се друже са прослављеним спортистима.
photoФОТОГАЛЕРИЈА