Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
23.09.2022.

Pripadnici Ministarstva odbrane i Vojske Srbije na 11. Međunarodnom sajmu sporta



Pripadnici Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, kadeti Vojne akademije i učenici srednjih vojnih škola na 11. Međunarodnom sajmu sporta, koji se od 23. do 25. septembra održava na sportskim terenima na Adi Ciganliji, promovišu vojni poziv, vojne školske ustanove i sport u vojsci.

Prvog dana sajma, štand Ministarstva odbrane i Vojske Srbije privukao je pažnju brojnih posetilaca koji su iz prve ruke mogli da saznaju uslove za upis u vojne škole i mogućnosti za prijavljivanje za dobrovoljno služenje vojnog roka. Takođe, zainteresovani građani mogli su da se upoznaju sa uspesima koje su ostvarili vojni sportisti na domaćim i inostranim takmičenjima, kao i sa tim koliko se pažnje pridaje fizičkoj obuci i sportu u Vojsci Srbije.

Štand MO i VS posetili su i vrhunski vojni sportisti - olimpijci pripadnici Sportske jedinice džudista Aleksandar Kukolj i strelac Dimitrije Grgić, koji su tom prilikom razgovarali sa mladićima i devojkama o postignutim uspesima.

Ovogodišnji sajam sporta pod sloganom „Snovi pobednika“ tradicionalno organizuje  Sportski savez Srbije pod pokroviteljstvom Ministarstva za omladinu i sport. Ulaz na manifestaciju je besplatan, a posetioci će imati priliku da se oprobaju u mnogim sportskim aktivnostima, ali i da se druže sa proslavljenim sportistima.
photoFOTOGALERIJA