Министарство одбране Републике Србије
 
23.09.2022.

Одржан 49. Симпозијум о операционим истраживањимаНаучно-истраживачки кадар из Министарства одбране и Војске Србије учествовао је на 49. Симпозијуму о операционим истраживањима ,,SYM-OP-IS 2022”, који је одржан од 19. до 22. септембра 2022. године, у Врњачкој Бањи, у организацији Економског факултета Универзитета у Београду.

Од укупно 93 рада и 23 апстракта који су прихваћени за овогодишњи симпозијум, припадници Министарства одбране и Војске Србије су припремили и објавили 13 радова и три апстракта. Радови су били презентовани у секцијама: “Примене операционих истраживања у одбрани”, “Геоинформациони системи”, “Симулације и стохастички модели” и “Финансије и банкарство”.

Припадници Министарства одбране су руководили радом секција: ,,Примена операционих истраживања у одбрани” и ,,Геоинформациони системи”.

На скупу су, осим аутора радова, присуствовали и помоћник министра одбране за политику одбране Предраг Бандић и начелник Одељења за научно-истраживачку и инвентивну делатност Управе за стратегијско планирање пуковник Владимир Грбић.

Организатор наредног јубиларног 50. симпозијума биће Министарство одбране.