Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
23.09.2022.

Održan 49. Simpozijum o operacionim istraživanjima



Naučno-istraživački kadar iz Ministarstva odbrane i Vojske Srbije učestvovao je na 49. Simpozijumu o operacionim istraživanjima ,,SYM-OP-IS 2022”, koji je održan od 19. do 22. septembra 2022. godine, u Vrnjačkoj Banji, u organizaciji Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Beogradu.

Od ukupno 93 rada i 23 apstrakta koji su prihvaćeni za ovogodišnji simpozijum, pripadnici Ministarstva odbrane i Vojske Srbije su pripremili i objavili 13 radova i tri apstrakta. Radovi su bili prezentovani u sekcijama: “Primene operacionih istraživanja u odbrani”, “Geoinformacioni sistemi”, “Simulacije i stohastički modeli” i “Finansije i bankarstvo”.

Pripadnici Ministarstva odbrane su rukovodili radom sekcija: ,,Primena operacionih istraživanja u odbrani” i ,,Geoinformacioni sistemi”.

Na skupu su, osim autora radova, prisustvovali i pomoćnik ministra odbrane za politiku odbrane Predrag Bandić i načelnik Odeljenja za naučno-istraživačku i inventivnu delatnost Uprave za strategijsko planiranje pukovnik Vladimir Grbić.

Organizator narednog jubilarnog 50. simpozijuma biće Ministarstvo odbrane.