Министарство одбране Републике Србије
 
23.09.2022.

Министар Стефановић: Специјалне јединице Војске Србије спремне у сваком тренутку да заштите СрбијуПотпредседник Владе и министар одбране др Небојша Стефановић захвалио се данас припадницима специјалних јединица Војске Србије што непрекидно тренирају на нашим полигонима и тестирају своје границе издржљивости и у најтежим могућим условима, како би у сваком тренутку, уколико затреба, били спремни да заштите Србију.

„Ниво оперативних способности наше 72. бригаде за специјалне операције, 63. падобранске бригаде и Одреда војне полиције специјалне намене „Кобре“ у сваком тренутку мора бити изврстан, због чега се ови момци и девојке даноноћно обучавају. Наравно, са жељом да никада не морају да дејствују у реалним условима и одлучношћу да својом снагом свима пошаљемо јасну поруку да Србија жели да настави да живи у миру и стабилности и да неће дозволити да јој ту опредељеност ико угрози“, рекао је министар Стефановић. 

Он је истакао да су наше специјалне јединице данас у самом врху овог дела Европе и по опремљености и навео да је поносан што смо у претходним годинама инвестирали како би наши специјалци имали најмодерније наоружање и опрему.

„Пријем у ове јединице подразумева да сте најбољи од најбољих. Врхунска физичка спремност је практично тек један од услова, сем тога, братство војних специјалаца, како они себе зову, мора се уверити да сте у сваком тренутку спремни да урадите све за људе око себе приликом извршења задатка. И зато ове јединице дишу као једно и дејствују за Србију неустрашиво. Одлучне су да је штите од сваког зла и убеђен сам да наши грађани мирно спавају, јер знају да има ко да их чува“, рекао је министар Стефановић. 

 
photoФОТОГАЛЕРИЈА