Министарство одбране Републике Србије
 
03.09.2022.

Састанак министра Стефановића са министарком Петровском



Потпредседник Владе и министар одбране др Небојша Стефановић састао се данас са министарком одбране Републике Северне Македоније Славјанком Петровском, која у саставу делегације те земље борави у Србији поводом Првог међународног сајма вина „Винска визија Отвореног Балкана“.

Министар Стефановић истакао је овом приликом значај сарадње и солидарности за развој целог региона и превладавање свих изазова који су пред нама. Он је навео да су све видљивији резултати, али и неопходност иницијативе каква је „Отворени Балкан“, чији је идејни креатор био председник Србије Александар Вучић. 

Министарка Петровска изразила је задовољство што је, поред присуства сајму „Винска визија Отвореног Балкана“ током боравка у Србији, имала прилику за први билатерални сусрет са министром Стефановићем и сагласила се са њим да иницијатива „Отворени Балкан“ већ даје реалне учинке, који доприносе бољем квалитету живота свих људи на нашим просторима. 

Стефановић и Петровска су на данашњем састанку разматрали конкретне модалитете унапређења сарадње у области одбране двеју земаља, укључујући војно-војну и војноекономску сарадњу. Они су се сагласили да је досадашњи ниво сарадње добар, посебно у оквиру Балканских војномедицинских снага (BMTF), али да постоји простор за њен даљи развој и изразили опредељеност обе стране да заједнички раде на томе.
photoФОТОГАЛЕРИЈА
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА
03.09.2022
mp4 (45,54 MB)
Састанак