Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
03.09.2022.

Sastanak ministra Stefanovića sa ministarkom Petrovskom



Potpredsednik Vlade i ministar odbrane dr Nebojša Stefanović sastao se danas sa ministarkom odbrane Republike Severne Makedonije Slavjankom Petrovskom, koja u sastavu delegacije te zemlje boravi u Srbiji povodom Prvog međunarodnog sajma vina „Vinska vizija Otvorenog Balkana“.

Ministar Stefanović istakao je ovom prilikom značaj saradnje i solidarnosti za razvoj celog regiona i prevladavanje svih izazova koji su pred nama. On je naveo da su sve vidljiviji rezultati, ali i neophodnost inicijative kakva je „Otvoreni Balkan“, čiji je idejni kreator bio predsednik Srbije Aleksandar Vučić. 

Ministarka Petrovska izrazila je zadovoljstvo što je, pored prisustva sajmu „Vinska vizija Otvorenog Balkana“ tokom boravka u Srbiji, imala priliku za prvi bilateralni susret sa ministrom Stefanovićem i saglasila se sa njim da inicijativa „Otvoreni Balkan“ već daje realne učinke, koji doprinose boljem kvalitetu života svih ljudi na našim prostorima. 

Stefanović i Petrovska su na današnjem sastanku razmatrali konkretne modalitete unapređenja saradnje u oblasti odbrane dveju zemalja, uključujući vojno-vojnu i vojnoekonomsku saradnju. Oni su se saglasili da je dosadašnji nivo saradnje dobar, posebno u okviru Balkanskih vojnomedicinskih snaga (BMTF), ali da postoji prostor za njen dalji razvoj i izrazili opredeljenost obe strane da zajednički rade na tome.
photoFOTOGALERIJA
videoVIDEOGALERIJA
03.09.2022
mp4 (45,54 MB)
Sastanak