Министарство одбране Републике Србије
 
01.09.2022.

Обележен Дан кадровске службе



Свечаност поводом обележавања 1. септембра, Дана кадровске службе, одржана је данас у Свечаној сали Дома Војске Србије у Београду.

На почетку свечаности, прочитане су честитке које су тим поводом упутили потпредседник Владе и министар одбране др Небојша Стефановић и начелник Генералштаба Војске Србије генерал Милан Мојсиловић.

Честитајући празник свим припадницима кадровске службе, помоћник министра за људске ресурсе Катарина Томашевић истакла је да је овај празник по много чему симболичан, те да он обележава нови циклус школовања и усавршавања у војним школама, али уједно и преузимање нових дужности новопостављених официра и подофицира.

- Сви ви, припадници кадровске службе, успешно обављајући свакодневне задатке с поносом чувате традицију дужу од једног века. У протеклој години уложили сте пуно труда и рада и резултати нису изостали. Обогатили сте наш систем великим бројем нових, младих колега од којих је један број припадника нашао место и у оквиру кадровске службе. Савладали сте успешно бројне изазове и подигли лествицу за следећу годину – рекла је помоћник министра за људске ресурсе.

Овај празник, додала је, јесте прилика да нагласимо да су људи најважнији део сваког система.

- Зато је потребно да према запосленима исказујемо највећи степен пажње и интересовања. Налазимо се на пола пута. Још је пуно изазова испред нас, али заједничким професионалним радом, бригом једних за друге и уз пуну сарадњу са свим осталим организационим целинама можемо заједно да постигнемо сјајне резултате - истакла је помоћник министра Томашевић.

Помоћник министра за људске ресурсе уручила је књиге и похвалнице награђенима за постигнуте резултате између два празника.

Обележавању Дана кадровске службе присуствовали су и државни секретар у министарству одбране Бранко Живановић, помоћник министра за политику одбране Предраг Бандић, помоћник министра за буџет и финансије Катарина Павичић, ректор Универзитета одбране генерал-потпуковник доц. др Горан Радовановић, начелник Управе за војно здравство бригадни генерал др сц. вет. мед. Радивоје Анђелковић, начелник Управе за људске ресурсе Генералштаба бригадни генерал Саво Иришкић и начелник Управе за односе са јавношћу пуковник др Михаило Зоговић.

Током свечаности приказан је документарни филм о кључним резултатима рада у управљању људским ресурсима снимљен у сарадњи Сектора за људске ресурсе и Војнофилмског центра „Застава филм” Управе за односе с јавношћу.
photoФОТОГАЛЕРИЈА
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА
01.09.2022
mp4 (100,95 MB)
Свечаност