Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
01.09.2022.

Obeležen Dan kadrovske službe



Svečanost povodom obeležavanja 1. septembra, Dana kadrovske službe, održana je danas u Svečanoj sali Doma Vojske Srbije u Beogradu.

Na početku svečanosti, pročitane su čestitke koje su tim povodom uputili potpredsednik Vlade i ministar odbrane dr Nebojša Stefanović i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović.

Čestitajući praznik svim pripadnicima kadrovske službe, pomoćnik ministra za ljudske resurse Katarina Tomašević istakla je da je ovaj praznik po mnogo čemu simboličan, te da on obeležava novi ciklus školovanja i usavršavanja u vojnim školama, ali ujedno i preuzimanje novih dužnosti novopostavljenih oficira i podoficira.

- Svi vi, pripadnici kadrovske službe, uspešno obavljajući svakodnevne zadatke s ponosom čuvate tradiciju dužu od jednog veka. U protekloj godini uložili ste puno truda i rada i rezultati nisu izostali. Obogatili ste naš sistem velikim brojem novih, mladih kolega od kojih je jedan broj pripadnika našao mesto i u okviru kadrovske službe. Savladali ste uspešno brojne izazove i podigli lestvicu za sledeću godinu – rekla je pomoćnik ministra za ljudske resurse.

Ovaj praznik, dodala je, jeste prilika da naglasimo da su ljudi najvažniji deo svakog sistema.

- Zato je potrebno da prema zaposlenima iskazujemo najveći stepen pažnje i interesovanja. Nalazimo se na pola puta. Još je puno izazova ispred nas, ali zajedničkim profesionalnim radom, brigom jednih za druge i uz punu saradnju sa svim ostalim organizacionim celinama možemo zajedno da postignemo sjajne rezultate - istakla je pomoćnik ministra Tomašević.

Pomoćnik ministra za ljudske resurse uručila je knjige i pohvalnice nagrađenima za postignute rezultate između dva praznika.

Obeležavanju Dana kadrovske službe prisustvovali su i državni sekretar u ministarstvu odbrane Branko Živanović, pomoćnik ministra za politiku odbrane Predrag Bandić, pomoćnik ministra za budžet i finansije Katarina Pavičić, rektor Univerziteta odbrane general-potpukovnik doc. dr Goran Radovanović, načelnik Uprave za vojno zdravstvo brigadni general dr sc. vet. med. Radivoje Anđelković, načelnik Uprave za ljudske resurse Generalštaba brigadni general Savo Iriškić i načelnik Uprave za odnose sa javnošću pukovnik dr Mihailo Zogović.

Tokom svečanosti prikazan je dokumentarni film o ključnim rezultatima rada u upravljanju ljudskim resursima snimljen u saradnji Sektora za ljudske resurse i Vojnofilmskog centra „Zastava film” Uprave za odnose s javnošću.
photoFOTOGALERIJA
videoVIDEOGALERIJA
01.09.2022
mp4 (100,95 MB)
Svečanost