Министарство одбране Републике Србије
 
13.08.2022.

Министар Стефановић: Одлуке председника Вучића за даље јачање нашег система одбранеИзјава потпредседника Владе и министра одбране др Небојше Стефановића:

"Одлука председника Вучића да Војска Србије и њено јачање буду важан приоритет и у наредном периоду, јасна је порука грађанима Србије да могу да буду спокојни и да не треба да брину за безбедност наше земље.
Хоћу да истакнем и да сви који чине наш систем одбране и те како разумеју сложеност ситуације у свету, те је одлука о новом повећању плата за наше војнике, коју је председник јуче саопштио, утолико значајнија. Подсетићу да ће то бити четврто повећање плата за нашу војску у року од две године, што ће бити од огромне важности за њено јачање, али и јасно показује колико наша држава цени своје људе у униформи.
 
Истовремено, директна подршка председника за опцију редовног служења војног рока веома важан је аспект за укупну спремност и добру организацију нашег система одбране. Уз сталну и промишљену модернизацију наших оружаних снага, коју ћемо наставити и у будућем периоду, Србија наставља да развија своје одбрамбене снаге на највишем нивоу, као један од својих најважнијих државних приоритета.
 
Само на овај начин, кроз континуирано јачање нашег система одбране, Србија може да осигура нашим грађанима пуну безбедност, заштиту нашег суверенитета, али и да оствари све друге постављене циљеве и приоритете."