Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
13.08.2022.

Ministar Stefanović: Odluke predsednika Vučića za dalje jačanje našeg sistema odbrane



Izjava potpredsednika Vlade i ministra odbrane dr Nebojše Stefanovića:

"Odluka predsednika Vučića da Vojska Srbije i njeno jačanje budu važan prioritet i u narednom periodu, jasna je poruka građanima Srbije da mogu da budu spokojni i da ne treba da brinu za bezbednost naše zemlje.
Hoću da istaknem i da svi koji čine naš sistem odbrane i te kako razumeju složenost situacije u svetu, te je odluka o novom povećanju plata za naše vojnike, koju je predsednik juče saopštio, utoliko značajnija. Podsetiću da će to biti četvrto povećanje plata za našu vojsku u roku od dve godine, što će biti od ogromne važnosti za njeno jačanje, ali i jasno pokazuje koliko naša država ceni svoje ljude u uniformi.
 
Istovremeno, direktna podrška predsednika za opciju redovnog služenja vojnog roka veoma važan je aspekt za ukupnu spremnost i dobru organizaciju našeg sistema odbrane. Uz stalnu i promišljenu modernizaciju naših oružanih snaga, koju ćemo nastaviti i u budućem periodu, Srbija nastavlja da razvija svoje odbrambene snage na najvišem nivou, kao jedan od svojih najvažnijih državnih prioriteta.
 
Samo na ovaj način, kroz kontinuirano jačanje našeg sistema odbrane, Srbija može da osigura našim građanima punu bezbednost, zaštitu našeg suvereniteta, ali i da ostvari sve druge postavljene ciljeve i prioritete."