Министарство одбране Републике Србије
 
11.08.2022.

Министар Стефановић наградио војног полицајца Пенићa



Потпредседник Владе и министар одбране др Небојша Стефановић разговарао је данас са разводником Владаном Пенићем, припадником 25. батаљона Војне полиције, који је одушевио грађане када је зауставио саобраћај како би помогао да слабо покретна бака пређе прометну београдску улицу.

Министар Стефановић честитао је Пенићу и истакао да му је драго што има прилику да упозна младог човека који је на самом почетку војничке каријере и који је спреман да помогне кад год затреба.

- Владан је својим гестом показао да је срцем и душом прави војник наше Србије. Наши војници су увек ту за наш народ и увек су за пример, али мислим да је важно да што чешће као друштво истичемо све добре примере, пре свега због наше деце да би знала да иако не морате, важно је да сами осетите да треба да помогнете онима који су у тешкој ситуацији – рекао је министар Стефановић, додајући да би гестови људскости морали бити свакодневница на нашим улицама.

Он је уручио разводнику Пенићу реплику парадног ножа и наградио га седмодневним боравком у војном објекту за одмор и рекреацију на Тари.

Разводник Владан Пенић рођен је у Врању 2001. године, а након добровољног служења војног рока придружио се Војсци Србије и на дужности је у 25. батаљону Војне полиције од краја априла ове године. Његов племенит поступак  забележили су грађани и објавили фотографије на друштвеним мрежама.

Како је Пенић рекао у данашњем разговору са министром Стефановићем, намера му је да постане подофицир Војске Србије, а министар му је пожелео много успеха у даљој каријери.
photoФОТОГАЛЕРИЈА
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА
11.08.2022
mp4 (71,89 MB)
Разговор