Министарство одбране Републике Србије
 
11.08.2022.

РЕАГОВАЊЕ



Реаговање Бојане Јеловац, саветника за медије потпредседника Владе и министра одбране др Небојше Стефановића:

„Никада министар Стефановић није ишао хеликоптером Војске Србије на Хомољe. Самим тим је још мање одлетео њим на приватни ручак и излет. Никада се није бахатио, нити био ни на који начин бахат и то зна свако ко је имао прилике да га сусретне, па макар само и у мимоходу и макар на само пет минута. Али је зато „Објектив“ изразито бахат у најогољенијем измишљању и редовном пласирању лажи о министру одбране Небојши Стефановићу. И ову данашњу, наравно, као ни све претходне, није нимало тешко разобличити.

Најпре, министров приватни лет војним хеликоптером Х-145 М о ком „Објектив“ извештава  - није се десио. Ратно ваздухопловство каже врло јасно да не само да га није приватно превозило, већ га никада није превозило нити са Х-145, нити са било којим другим хеликоптером Војске Србије на Хомољске планине. Летови Војске Србије пријављују се и Контроли летења ове државе те је то врло лако проверљива чињеница, али „Објектив“ чињенице и истина и не занимају.

И не само што министар Стефановић није ишао војним хеликоптером, већ јако дуго није био чак ни службено у подручју Хомољских планина, није га ни неки пут случајно нанео у овај крај, а камоли да је био на приватном одмору. А пошто није био на Хомољу, сасвим је јасно да нити је био, нити се бахатио на некаквој фарми и по луксузним вилама на падинама Хомољских планина како то „Објектив“ без по блама измишља. Позвала бих „Објектив“ да обелодани информацију ког је то тачно дана министар био на овим планинама, јер је штићена личност и зна се тачно где борави ког дана и за то увек постоје бројни сведоци, али њих истина свакако не занима.

Уместо лако проверљивих чињеница, објавили су две фотографије да боље илуструју своје најновије лажи и што више обману своје читаоце. На једној заиста министар Стефановић у војном хеликоптеру Х-145 М, настала 26. јула 2021. године, путује заједно са делегацијом Министарства одбране службено у посету српском народу у босанској општини Дрвар. Одазвао се радо позиву да им се придружи у обележавању Дана општине. На другој, такође, заиста министар Стефановић, у питању је приватна фотографија настала на језеру Перућац, на које је дошао аутомобилом и на којем га је видело минимум 50 људи. И обе фотографије је сам министар одбране објавио на својим друштвеним мрежама.

Није тајна ни да воли српски народ преко Дрине, а још мање колико воли Србију, која је прелепа. Није тајна ни да тајкуни у чијем власништву је „Објектив“ не могу то да разумеју, јер сви тајкуни су бахати , а кад су у паници од суочавања са законом e тад се у лагању за све паре разбахате“.