Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
11.08.2022.

REAGOVANJE



Reagovanje Bojane Jelovac, savetnika za medije potpredsednika Vlade i ministra odbrane dr Nebojše Stefanovića:

„Nikada ministar Stefanović nije išao helikopterom Vojske Srbije na Homolje. Samim tim je još manje odleteo njim na privatni ručak i izlet. Nikada se nije bahatio, niti bio ni na koji način bahat i to zna svako ko je imao prilike da ga susretne, pa makar samo i u mimohodu i makar na samo pet minuta. Ali je zato „Objektiv“ izrazito bahat u najogoljenijem izmišljanju i redovnom plasiranju laži o ministru odbrane Nebojši Stefanoviću. I ovu današnju, naravno, kao ni sve prethodne, nije nimalo teško razobličiti.

Najpre, ministrov privatni let vojnim helikopterom H-145 M o kom „Objektiv“ izveštava  - nije se desio. Ratno vazduhoplovstvo kaže vrlo jasno da ne samo da ga nije privatno prevozilo, već ga nikada nije prevozilo niti sa H-145, niti sa bilo kojim drugim helikopterom Vojske Srbije na Homoljske planine. Letovi Vojske Srbije prijavljuju se i Kontroli letenja ove države te je to vrlo lako proverljiva činjenica, ali „Objektiv“ činjenice i istina i ne zanimaju.

I ne samo što ministar Stefanović nije išao vojnim helikopterom, već jako dugo nije bio čak ni službeno u području Homoljskih planina, nije ga ni neki put slučajno naneo u ovaj kraj, a kamoli da je bio na privatnom odmoru. A pošto nije bio na Homolju, sasvim je jasno da niti je bio, niti se bahatio na nekakvoj farmi i po luksuznim vilama na padinama Homoljskih planina kako to „Objektiv“ bez po blama izmišlja. Pozvala bih „Objektiv“ da obelodani informaciju kog je to tačno dana ministar bio na ovim planinama, jer je štićena ličnost i zna se tačno gde boravi kog dana i za to uvek postoje brojni svedoci, ali njih istina svakako ne zanima.

Umesto lako proverljivih činjenica, objavili su dve fotografije da bolje ilustruju svoje najnovije laži i što više obmanu svoje čitaoce. Na jednoj zaista ministar Stefanović u vojnom helikopteru H-145 M, nastala 26. jula 2021. godine, putuje zajedno sa delegacijom Ministarstva odbrane službeno u posetu srpskom narodu u bosanskoj opštini Drvar. Odazvao se rado pozivu da im se pridruži u obeležavanju Dana opštine. Na drugoj, takođe, zaista ministar Stefanović, u pitanju je privatna fotografija nastala na jezeru Perućac, na koje je došao automobilom i na kojem ga je videlo minimum 50 ljudi. I obe fotografije je sam ministar odbrane objavio na svojim društvenim mrežama.

Nije tajna ni da voli srpski narod preko Drine, a još manje koliko voli Srbiju, koja je prelepa. Nije tajna ni da tajkuni u čijem vlasništvu je „Objektiv“ ne mogu to da razumeju, jer svi tajkuni su bahati , a kad su u panici od suočavanja sa zakonom e tad se u laganju za sve pare razbahate“.