Министарство одбране Републике Србије
 
09.08.2022.

Министар Стефановић за „Информер“: Војска Србије данас је снажан одвраћајући фактор



Потпредседник Владе и министар одбране др Небојша Стефановић рекао је, коментаришући у изјави за „Информер“ листу „Глобал фајерпауера“ на којој je Србија рангирана као најјача војна сила у региону, да је ова листа само један од показатеља колико смо инвестирали у Војску Србије, оснажили је и развили у протеклој деценији.

- Инвестиције у нашу војску и одбрамбену индустрију, које су у последњих десет година од Србије направиле прву војну силу у региону и 61. у читавом свету, показале су колико је важна била визија Александра Вучића и колико је битан систем одбране у времену у којем живимо. Војска Србије данас је снажан одвраћајући фактор због кога ће сви они који макар само и помисле да би могли да се олако поигравају са Србијом и угрозе безбедност нашег народа три пута размислити пре него што било шта покушају – рекао је министар Стефановић.

На листу угледног „Глобал фајерпауера“, на којој се оцењују наоружање, укупна опремљеност, обученост, финансијска и кадровска моћ и укупно више од 50 фактора, ушле су 142 земље из целог света, међу којима је Србија заузела 61. место, остављајући иза себе све земље бивше републике СФРЈ, али и Бугарску и Албанију.