Ministarstvo odbrane Republike Srbije
 
09.08.2022.

Ministar Stefanović za „Informer“: Vojska Srbije danas je snažan odvraćajući faktor



Potpredsednik Vlade i ministar odbrane dr Nebojša Stefanović rekao je, komentarišući u izjavi za „Informer“ listu „Global fajerpauera“ na kojoj je Srbija rangirana kao najjača vojna sila u regionu, da je ova lista samo jedan od pokazatelja koliko smo investirali u Vojsku Srbije, osnažili je i razvili u protekloj deceniji.

- Investicije u našu vojsku i odbrambenu industriju, koje su u poslednjih deset godina od Srbije napravile prvu vojnu silu u regionu i 61. u čitavom svetu, pokazale su koliko je važna bila vizija Aleksandra Vučića i koliko je bitan sistem odbrane u vremenu u kojem živimo. Vojska Srbije danas je snažan odvraćajući faktor zbog koga će svi oni koji makar samo i pomisle da bi mogli da se olako poigravaju sa Srbijom i ugroze bezbednost našeg naroda tri puta razmisliti pre nego što bilo šta pokušaju – rekao je ministar Stefanović.

Na listu uglednog „Global fajerpauera“, na kojoj se ocenjuju naoružanje, ukupna opremljenost, obučenost, finansijska i kadrovska moć i ukupno više od 50 faktora, ušle su 142 zemlje iz celog sveta, među kojima je Srbija zauzela 61. mesto, ostavljajući iza sebe sve zemlje bivše republike SFRJ, ali i Bugarsku i Albaniju.